Kövess minket!

Akusztikus gitár Tanfolyam

Akusztikus gitár tanfolyamunkon megismerkedhetsz a gitározás rejtelmeivel.
A képzés során zenei alapismereteket, akkordokat, dalokat tanulhatsz, így gyakorlati és elméleti példákon keresztül sajátíthatod el a gitározás mesterségét.

A tanfolyam díja: 69 600 Ft (Bruttó)

A tanfolyam időtartama: 40 óra (10*4)

Akusztikus gitár tanfolyamunkon megismerkedhetsz a gitározás rejtelmeivel. A képzés során zenei alapismereteket, akkordokat, dalokat tanulhatsz, így gyakorlati és elméleti példákon keresztül sajátíthatod el a gitározás mesterségét.

Zeneelmélet, Zenei műfajok

Akusztikus gitár tanfolyamunk zeneelméleti részében, a zenében előforduló formai és lejátszási szabályokkal foglalkozunk, valamint megismerkedünk a különböző zenei műfajok sajátosságaival.

Kottaismeret

A "Musica Escrita" avagy az írott zene ismerete nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egyes dalokat helyesen tudd lejátszani, vagy elénekelni. A kottaismeret fejezetben többek között kotta olvasással, ritmikával, kottából való dalok lejátszásával foglalkozunk.

Szolfézs

A francia eredetű szó a zenei nevelésben, a hallás és ritmusfejlesztés, a hangjegyolvasás és írás tanítását jelenti. Mindazon által ezen tanfolyami rész célja a zenei képességek gitár centrikus fejlesztése, olyan zenei gondolkodás kialakítása, melyek segítenek eligazodni a zenei anyagok értelmezésében és megszólaltatásában.

Gitározás alapjai

Ebben a fejezetben megtanítjuk hogyan hangold be a gitárodat "manuális", és digitális hangoló segítségével. Megtanítjuk hogyan tartsd helyesen a gitárt. Megismerkedünk a gitár felépítésével, valamint megtanuljuk, hogyan fogj hozzá ha húrt szeretnél cserélni a gitárodon. Tippeket adunk gitárvásárláshoz, mindezt egybe kötjük egy zenebolt látogatásával, ahol természetesen kipróbálhatod, és kedvezményesen megvásárolhatod a kiszemelt gitárt.

Akkordok - Dalok (Több stílusban)

Kezdő gitárosnak talán a legnehezebb megjegyezni, lefogni, és szépen megszólaltatni az egyes akkordokat. Vannak könnyen lefogható akkordok, ill. vannak sok gyakorlást igénylő nehezen lefogható, elsajátítható akkordok. A gitár tanfolyam ezen részében megtanuljuk zörgés mentesen lefogni a húrokat, és begyakoroljuk az egyes akkordok közötti váltásokat.

Gitárgyakorlatok

Gyakorlás teszi a mestert. Ha igazi "guitar hero" szeretnél lenni, vagy legalábbis élvezni szeretnéd a gitározást, rengeteget kell gyakorolni, részben a gitártanfolyamon, és legalább 100* ennyit otthon. Ebben a részben gyakorlati készségeiteket fogjuk fejleszteni.

Skálák

A skálák, egy adott akkord további alkotó hangjaira való felbontása akár egy oktávban (8 hang) ill. ezeknek a variációik. Sokan nem is gondolnánk, hogy a helyes fekvés és ujjrend kialakításával, szinte gyerekjáték megfelelően elsajátítani. Hangzatosak, izgalmasak és megfelelő gyors tempóban igazán jól szólnak!

Szólisztikus darabok

Minden olyan dal, ahol az adott ének, vagy fődallamot játszod, ez mind szólisztikus darabnak tekinthető. Nyilván vannak komolyabb, direkt darabként írt művek, ezek rendszerint klasszikus zenei irányzatok, melyek gyakorlásával, eljátszásával, óriási fejlődésen megyünk keresztül elméletben és gyakorlatban egyaránt.

Összhangzattan

Egy nagyon izgalmas témakör, ahol megtanuljuk az adott akkordra játszható variációkat, alkotó hangokat, mely már a zeneszerzés felé is orientálódik. Gyakorlatilag aki ezzel tisztában van, az már nem játszhat rosszul, hisz tisztában van a zenei szabályokkal, rendszerekkel.

Hazai és külföldi előadók ismert zeneszámai

Bizonyára ez lesz a kedvenc részed a tanfolyamon. Külföldi és magyar népszerű előadók dalaiból csemegézünk majd. Igyekezni fogunk, hogy minden gitártanfolyamon részt vevő hallgató zenei izlésének megfelelő zenét találjunk. Néhányat megemlítve a teljesség igénye nélkül: Oasis, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Beatles, John Lenon, Elvis, Rolling Stones, Green Day és még számos előadó.

A tanfolyamon résztvevőknek szükség esetén Akusztikus gitárt biztosítunk.

A tanfolyam a hallgatói igények alapján tetszőleges óraszámmal bővíthető.

Lehetőség van a tanfolyamot magánképzés keretében is elvégezni.

Gitár Oktató - Kovács Ferenc - Orfeus alapító, Ba-rock

Mindig is gitáros akartam lenni! Gitározni 1983-ban kezdtem el, és igazából egy zongorista tanított úgy, hogy leírtuk a dal akkordjait én megtanultam hozzá a fogásokat és így tanultam sokáig. Oly nagy volt az áhítat, hogy szinte megszállottként állandóan gyakoroltam és gyakorolok még ma is!

Kovács Ferenc - Gitár oktató

Gitár Oktató - Ambrus László

Többnyire autodidakta módon tanultam a gitározást. Körülbelül egy - két éve kezdtem el már saját dalokat írni, ill. hallás után dalok akkordjait leszedni. A gitár számomra hobbi: megnyugtat, kikapcsol, örömöt szerez. Elsősorban akusztikus gitáron játszom. De az elektromos gitárt sem vetem meg :) Kedvencek: Radiohead, Richard Ashcroft - Verve, Oasis, Cranberries, Coldplay stb... Kedvenc gitárkészítő: Ervin Somogyi.


A tanfolyam nem moduláris

Kedves érdeklődő!

Kérjük, hogy induló képzéseinkről a 20/424-21-54-es telefonszámon érdeklődjön!

Tanfolyami jelentkezéssel kapcsolatos kérdések

Van a tanfolyamoknál jelentkezési határidő?

A tanfolyamokra egészen a tanfolyam indulásáig lehet jelentkezni. Azonban javasoljuk, hogy a jelentkezését mielőbb tegye meg, mivel képzéseinken a férőhely korlátos.

Van az egyes képzéseken korhatár?

Oktatóintézetünk tanfolyamai nincsenek korhatárhoz kötve.

A képzésekre külföldi állampolgárok (magyar nyelvet nem beszélők) is jelentkezhetnek?

Intézetünk angol nyelven is indít képzéseket. Ezekről a képzésekről érdeklődjön e-mailben, vagy telefonon.

Tanfolyamokkal kapcsolatos kérdések

Van lehetőség magánképzésre?

Igen. Legtöbb képzésünket magántanfolyamon is elvégezheti. Kérjük, hogy pontos információért hívja oktatóintézetünket.

A tanfolyamok végén van vizsga?

Tanfolyamaink végén nem kötelező, de opcionálisan igényelhető intézményünk által rendezett vizsga. Így a vizsgának külön díja van.

Milyen papírt kap a Hallgató egy tanfolyam elvégzése után?

A képzések végén nem kötelező, de igényelhető vizsgalehetőség. Amennyiben a Hallgató nem szeretne vizsgázni, de a tanfolyam 85%-án jelen volt, abban az esetben részvételi igazolást biztosítunk részére. Amennyiben a vizsga mellett dönt, a sikeres eredményről egy kétnyelvű, intézetünk nevével és a vizsga minősítésével ellátott oklevelet állítunk ki.

Tanfolyamok finanszírozásával kapcsolatos kérdések

Egyszerre több kedvezmény is igénybe vehető?

Egyszerre több kedvezményt is igénybe lehet venni, összesen 20% kedvezmény vonható össze.

Cégek részére is vannak kedvezmények?

3D Studio Max tanfolyamunknál modulszámtól függően cégek is igénybe vehetik a modulonkénti fizetési kedvezményünket. A többi kedvezményt csak magánszemélyek igényelhetik.

Kuponos kedvezmények

Hogyan tudok bejelentkezni kuponommal? (Kupon Világ, MaiKupon, Napideal!)

Kérjük, a megvásárolt kupon, illetve az ajánlat kódját az érvényesítés határidején belül küldje el az info@immi.hu e-mail címre.

Meddig lehet felhasználni a kupont?

A tanfolyamok a jelentkezések függvényében folyamatosan indulnak, a kupon 2014 folyamán lejárható.

Kedvezmény diákoknak

Kedvezmény diákoknak 5%

Nappali tagozatos, diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóink részére legtöbb képzésünk díjából 5 % kedvezményt biztosítunk.

Pedagógusoknak

Pedagógusoknak 5%

Mi is oktatunk, így tudjuk nem könnyű a tanárok helyzete. Mi lenne, ha segítenénk? Ha pedagógus vagy, akkor ez a lehetőség neked szól!

IMMI hűség

IMMI hűség 10%

Tetszett a tanfolyamunk? Örülünk! Visszajönnél más képzésünkre is? Hűséged jeléül fogadd szeretettel extra kedvezményünket.

Munkanélkülieknek

Munkanélkülieknek 10%

Munkanélküli vagy? Ne csüggedj! Előbb-utóbb biztosan megtalálod a megfelelő munkahelyet. Addig is iskolánk extra kedvezményével segítjük álláskeresésed!

GYES/GYED-en lévőknek

GYES/GYED-en lévőknek 10%

Kedves Anyuka! Maradj versenyképes! Ha a bébiszitter ráér, akkor itt az ideje, hogy ellátogass valamely tanfolyamunkra. Most kimagasló kedvezménnyel segítjük munkaerőpiaci esélyeidet.

Saját notebook

Saját notebook 5%

Te is szeretsz a sajád gépeden dolgozni? Akkor ez a kedvezmény neked szól. Hozd magaddal, így olcsóbban vehetsz részt képzésünkön! (Ne felejtsd el tanfolyamszervezőnknek időben jelezni!)

Plusz 1 fő

Plusz 1 fő 20%

Mondd el ismerőseidnek, hogy milyen tanfolyamot találtál nálunk. Gyertek el együtt képzésükre, így a kedvezmény mindkettőtöknek jár!