Kövess minket!

InDesign Tanfolyam

Adobe InDesign tanfolyamunkon gyakorlati példákon keresztül sajátíthatod el a kiadvány szerkesztés mesterségét. A képzésen elkészítheted saját kiadványodat magazin, prospektus, ill. szórólap formájában.

A tanfolyam díja: 79 900 Ft (Bruttó)

A tanfolyam időtartama: 30 óra (7.5*4)

Bevezetés az inDesign rejtelmeibe

Ebben a fejezetben megismerkedünk az inDesign dokumentumok létrehozásakor felkínált beállítási lehetőségekkel, Facing pages (oldalpár beállítások), Bleed (Kifutó), Slug, margó és hasáb beállításokkal. Megismerkedünk az inDesign alapfunkcióival, az eszköztár legfontosabb eszközeivel. Ismertetésre kerülnek az inDesignban használatos mértékegységek, mint amilyen a Pica, vagy Point. Megismerkedünk a vonalzók használatával. A képzés előrehaladásával folyamatosan közöljük az egyes műveleteknél használatos gyorsbillentyűket.

Képkezelés inDesignban

Megtanuljuk az egyes képbeillesztési módokat. Megismerjük a Bridge nyújtotta képkezelési funkciókat. A képek méretezését, vágókeretekkel való maszkolását, képek igazítását, Photoshop, ill. illustrator dokumentumok beillesztését, szerkesztését. A kép megjelenítési módokban kitérünk a Display Performance lehetőségeire, a képek újra linkelési módjára. Kitérünk a képek felbontásának, és minőségének fontosságára. Photoshop segítségével megtanuljuk hogyan javíthatjuk fel fotóink minőségét. Ismertetésre kerül a Text Wrap panel, képek ill. szövegek körbefolyatásának, linkelésének eszközei, beállításai.

Szövegkezelés InDesignban

Ebben a fejezetben megismerkedünk az inDesign szövegkezelő funkcióival. Ismertetésre kerülnek a különböző szöveg betöltési módok külső dokumentumokból, a (Text threading) hasábok láncolása. Megnézzük az egyes szövegformázási módokat. Bemutatjuk a bekezdés és a betű stílusok létrehozásának módjait, az egymásra épülő szövegstílusok elkészítésének módját. Külső forrásból betöltött, akár internetről, leszedett szövegek letisztítását, formázását. Több hasábos szövegek kezelését. Megismerkedünk a(z) Baseline Grid (alapvonal háló) fogalmával. A Character és Paragraph panel nyújtotta formázási lehetőségekkel, mint például a sortávolság, tracking, kerning, bekezdések előtti-, utáni térköz, és különböző általános, és extra szöveg igazítási módokkal. Ismertetésre kerülnek az egyes beszúrható speciális szövegformázó karakterek.

Tipográfiai ismeretek

A modul során ismertetésre kerülnek, írott és íratlan tipográfiai szabályok, melyek alkalmazását gyakorlati példákon keresztül mutatjuk be. Bemutatásra kerülnek Tipográfiával foglalkozó weboldalak és az ezeken található hasznos funkciók. Bemutatásra kerülnek raszteres képek alapján Font felismerő alkalmazásokra. Ismertetésre kerülnek további tipográfiai fogalmak. Megismerkedünk az egyes betűtípusok fajtáival. Megismerkedünk a Negative Space fogalmával, és tippeket adunk, hogyan designolhatunk csupán szöveggel.

Színtan, színkeverés, színskálák, színátmenetek, színharmóniák inDesignban

Megismerkedünk az inDesignban található színkezelést segítő panelokkal, és azok funkcióival. Megnézzük az alap színkezelést a Color panelon keresztül, megnézzük hogyan hozhatunk létre különböző stílusú és színösszetételű gradienseket, ismertetjük hogyan tárolhatjuk le a színeket, és színátmeneteket a swatches panel segítségével. Ismertetésre kerül a Kuler plugin és annak használata.

Mesteroldalak inDesignban

Összetett gyakorlati példákon keresztül ismertetjük a mesteroldalak készítésének, és használatának módját. Szó lesz ezek előnyeiről, gyakorlati alkalmazási területeiről.

Magazin tervezése, összerakása inDesignban

Gyakorlatban mutatjuk be, hogy hogyan érdemes neki fogni egy magazin megtervezésének, és összerakásának inDesignban. A modul során meglévő igényesen elkészített magazinokat reprodukálunk, és új általunk tervezett magazinokat hozunk létre. Ismeretetésre kerül az élőláb és élófej használata, valamint az oldalszámozás, és különböző általunk létrehozott szöveges változók.

Könyvkészítés, tördelés inDesignban

Ismertetésre kerülnek a több oldalas dokumentumok létrehozásánál (Könyv) javasolt munkamenetek. Bemutatásra kerül a tartalomjegyzék - Table of Content (TOC) létrehozása, valamint megtanuljuk hogyan készíthetünk tárgymutatót inDesignban. Ismertetésre kerülnek az összetetteb bekezdésstílusokban használt egymásbaágyazott stílusok (nested styles). Bemutatunk olyan eszközöket amelyek segítik a gyors szövegformázást inDesignban.

Táblázatkezelés inDesignban

Ebben a fejezetben ismertetjük a táblázatok létrehozásának, formázásának módját. Ismertetjük az ide kapcsolódó panelokat. Cella és táblázat stílusokat hozunk létre. Ismertetjük a táblázat oszlopainak, sorainak színezését, adatainak formázását. Külső táblázatkezelő alkalmazással készített adattáblákat importálunk. Képet illesztünk a táblázatokba. Valamint külső adatbázisból kinyert adatokat formázunk meg táblázatszerű megjelenítéssel.

Nyomdai előkészítés

Ebben a fejezetben a nyomdai előkészítés fázisait ismertetjük. Ismertetjük az inDesign dokumentum PDF fájlba való exportálásának, beállításának módjait. Bemutatjuk hogy "csomagolhatjuk", gyűjthetjük össze az inDesign dokumentumban használt külső fájlokat, képeket, betű családokat, egy projektbe a package funkció segítségével. Stb..

Kedves érdeklődő!

Kérjük, hogy induló képzéseinkről a 20/424-21-54-es telefonszámon érdeklődjön!

Tanfolyami jelentkezéssel kapcsolatos kérdések

Van a tanfolyamoknál jelentkezési határidő?

A tanfolyamokra egészen a tanfolyam indulásáig lehet jelentkezni. Azonban javasoljuk, hogy a jelentkezését mielőbb tegye meg, mivel képzéseinken a férőhely korlátos.

Van az egyes képzéseken korhatár?

Oktatóintézetünk tanfolyamai nincsenek korhatárhoz kötve.

A képzésekre külföldi állampolgárok (magyar nyelvet nem beszélők) is jelentkezhetnek?

Intézetünk angol nyelven is indít képzéseket. Ezekről a képzésekről érdeklődjön e-mailben, vagy telefonon.

Tanfolyamokkal kapcsolatos kérdések

Van lehetőség magánképzésre?

Igen. Legtöbb képzésünket magántanfolyamon is elvégezheti. Kérjük, hogy pontos információért hívja oktatóintézetünket.

A tanfolyamok végén van vizsga?

Tanfolyamaink végén nem kötelező, de opcionálisan igényelhető intézményünk által rendezett vizsga. Így a vizsgának külön díja van.

Milyen papírt kap a Hallgató egy tanfolyam elvégzése után?

A képzések végén nem kötelező, de igényelhető vizsgalehetőség. Amennyiben a Hallgató nem szeretne vizsgázni, de a tanfolyam 85%-án jelen volt, abban az esetben részvételi igazolást biztosítunk részére. Amennyiben a vizsga mellett dönt, a sikeres eredményről egy kétnyelvű, intézetünk nevével és a vizsga minősítésével ellátott oklevelet állítunk ki.

Tanfolyamok finanszírozásával kapcsolatos kérdések

Egyszerre több kedvezmény is igénybe vehető?

Egyszerre több kedvezményt is igénybe lehet venni, összesen 20% kedvezmény vonható össze.

Cégek részére is vannak kedvezmények?

3D Studio Max tanfolyamunknál modulszámtól függően cégek is igénybe vehetik a modulonkénti fizetési kedvezményünket. A többi kedvezményt csak magánszemélyek igényelhetik.

Kuponos kedvezmények

Hogyan tudok bejelentkezni kuponommal? (Kupon Világ, MaiKupon, Napideal!)

Kérjük, a megvásárolt kupon, illetve az ajánlat kódját az érvényesítés határidején belül küldje el az info@immi.hu e-mail címre.

Meddig lehet felhasználni a kupont?

A tanfolyamok a jelentkezések függvényében folyamatosan indulnak, a kupon 2014 folyamán lejárható.

Kedvezmény diákoknak

Kedvezmény diákoknak 5%

Nappali tagozatos, diákigazolvánnyal rendelkező hallgatóink részére legtöbb képzésünk díjából 5 % kedvezményt biztosítunk.

Pedagógusoknak

Pedagógusoknak 5%

Mi is oktatunk, így tudjuk nem könnyű a tanárok helyzete. Mi lenne, ha segítenénk? Ha pedagógus vagy, akkor ez a lehetőség neked szól!

IMMI hűség

IMMI hűség 10%

Tetszett a tanfolyamunk? Örülünk! Visszajönnél más képzésünkre is? Hűséged jeléül fogadd szeretettel extra kedvezményünket.

Munkanélkülieknek

Munkanélkülieknek 10%

Munkanélküli vagy? Ne csüggedj! Előbb-utóbb biztosan megtalálod a megfelelő munkahelyet. Addig is iskolánk extra kedvezményével segítjük álláskeresésed!

GYES/GYED-en lévőknek

GYES/GYED-en lévőknek 10%

Kedves Anyuka! Maradj versenyképes! Ha a bébiszitter ráér, akkor itt az ideje, hogy ellátogass valamely tanfolyamunkra. Most kimagasló kedvezménnyel segítjük munkaerőpiaci esélyeidet.

Saját notebook

Saját notebook 5%

Te is szeretsz a sajád gépeden dolgozni? Akkor ez a kedvezmény neked szól. Hozd magaddal, így olcsóbban vehetsz részt képzésünkön! (Ne felejtsd el tanfolyamszervezőnknek időben jelezni!)

Plusz 1 fő

Plusz 1 fő 20%

Mondd el ismerőseidnek, hogy milyen tanfolyamot találtál nálunk. Gyertek el együtt képzésükre, így a kedvezmény mindkettőtöknek jár!

Ambrus László

Oktatott tanfolyamok:InDesign, Illustrator, DTP - Kiadványszerkesztő, Keresőmarketing szakértő (SEO Expert), 3d Studio Max, AutoCAD, Webdesigner, Klasszikus gitár, Digitális Fotó Retus, Adobe Lightroom, Photoshop, PHP, Webprogramozó, 3D Lakberendező, Webdesigner Intenzív, Photoshop intenzív